View this email in your browser
033Fotostad - Nieuwsbrief 12-2019
Terugblik 033Fotostad@Rietveldpaviljoen 2019: wat een jaar!

Je hebt het goede nieuws vast al gehoord: 033Fotostad blijft in het prachtige Rietveldpaviljoen! We blijven exposities en activiteiten organiseren, allemaal op het snijvlak van fotografie, beeldende kunst en architectuur. In deze nieuwsbrief blikken we nog eens terug op het afgelopen jaar. Wat gebeurde er allemaal in 2019?

FotoFinish

Internationale expositie met werk van talentvolle fotografen uit de lichting 2018 en 2019, georganiseerd in samenwerking met het Fotomuseum Antwerpen. Nog te zien tot en met 19 januari.

Eye Opener

Kunstenaars en stadsgenoten op leeftijd Kedo Ernee (85), Jan Hinfelaar (84) en Atze Haytsma (90) kregen de hoofdrol in het experiment Eye Opener. De jonge fotografen Linda van den Berg, Ellen Kolff en Jacco Oskam gingen de afgelopen weken met hen in gesprek. Ze vertelden waar deze spannende ontdekkingsreis toe leidde.

Lazy Sunday Live Music

Franse chansons, folkpop, improvisatie op de soundstone of Westcoast muziek. Elke zondagmiddag in het Rietveldpaviljoen: Lazy Sunday Live Music. Met drankjes, muziek en fotografie.

Aan het woord

Remko Schotsman maakte zich de afgelopen jaren sterk voor het Rietveldpaviljoen als kunstcentrum van iedereen voor iedereen:

“In 2016 begon de lobby voor een definitieve bestemming van het Rietveldpaviljoen als Ruimte voor Fotografie en aangrenzende beeldcultuur bij een aantal bewoners van het tegenover gelegen Boekhuis. Al snel sloten fotoclubs en de stichting Amersfoort Fotostad aan. We spraken met ambtenaren, raadsleden en wethouders, benaderden de pers en stelden een pleitdocument op. Wat we de afgelopen maanden hebben laten zien toont ons bestaansrecht en het is dan ook fantastisch dat we in 2020 door mogen gaan met het organiseren van (cross-over) exposities, theatervoorstellingen, lezingen en literaire avonden."

Theatervoorstelling 'De Stad Speelt VALS'

“De familie Rietveld nodigt je uit voor een heerlijk drie gangen diner. Improvisatietheater geïnspireerd op de fototentoonstelling in het Rietveldpaviljoen.” Theatervoorstelling De Stad Speelt VALS was in een mum van tijd uitverkocht!

Theatervoorstelling ‘De Tranen van Amelie’

Een mix van theater, muziek en verhalen. Raymond Rutting (fotojournalist Volkskrant, National Geographic, ANP) maakte samen met Nol Havens, Johan Hendrikse en Eric van der Westen (VOF De Kunst) een aangrijpende theatervoorstelling over zijn carrière en over het leven.

Aan het woord

Hans van Helden, bestuurslid 033Fotostad:

“Al doende wordt het unieke karakter van het Rietveldpaviljoen steeds duidelijker. Voor beeldende kunst ga je naar een museum. Muzikanten staan op een podium. Acteurs zie je optreden in een theater en literatuur hoort in een boek. Maar nergens vind je de dwarsverbinding. Wij zetten fotografie in het middelpunt en vragen de andere kunstvormen om daarop te reageren. Dat gaat steeds meer bijzondere exposities en evenementen opleveren. Zeker weten!"

Hans vertelt in de radio-uitzending van het Wintercafé meer erover.
Luister hier vanaf minuut 30.

Nog niet gestemd op Hans als "Amersfoorter van het jaar 2019"?
Dat kan alleen vandaag [31 december] nog! Klik op de button hieronder en stem op Hans [op het hartje bij Hans klikken en klaar ben je].

Klik hier om te stemmen!
SluiterTijd

Een beeldend kunstenaar, een pianist en een kunstschilder werden gekoppeld aan een fotograaf en startten een creatief project. We zagen en hoorden alles over de ontstane chemie. Een inspirerende middag met goede gesprekken, muziek en een glaasje op een prachtige locatie.

ZoomIn I en II

Fotografen reageerden op foto’s van exposerende fotografen Saskia Boelsums, Cas Oorthuys, Gerda Kalmann, Mattijn Franssen, Calhoun Smith en Jolanthe Lalkens. Gastcurator Tom Meerman stelde de selectie samen.

Wereldbeelden

Overzichtsexpositie Wereldbeelden van Volkskrantfotograaf Raymond Rutting. Amersfoortse kunstenaars Hannah Blom, Niek Wittebrood, Linda Verkaaik, Carolien Magnus, Suzanne Kompaan, Leonore Dorigo en Evelien Spoelder, Lia Kok, Susan Koopman en Hans van Berkel exposeerden bij de foto’s van Rutting.

Te gast in het Rietveldpaviljoen

Fotokring Eemland organiseerde een lezing met stedelijk landschapsfotograaf Hans Wildschut, Fotografencafé Amersfoort organiseerde de lezing ‘Laat ’s wat zien!, dichter Nynke Geertsema lanceerde haar boek ‘Amersfoort in columns’, de Rijksbouwmeester presenteerde zijn toekomstvisie voor de ruimtelijke inrichting van Nederland onder de titel ‘Panorama Nederland’, het Spoffin-bestuur vergaderde hier, Cees Wouda wijdde een groep geïnteresseerden in in de geheimen van Lightroom en Architectuurcentrum FASadE en de gemeente organiseerden een jongerendebat.

Vrijwilligers: bedankt!

033Fotostad@Rietveldpaviljoen draait vooral op vrijwilligers, veel vrijwilligers. De exposities, bijeenkomsten en uitvoeringen kunnen alleen maar bestaan doordat een fantastische groep mensen zich verbonden heeft aan onze activiteiten. Vrijwilligers: enorm bedankt! Zonder jullie geen 033Fotostad@Rietveldpaviljoen.

Vrienden van het Rietveldpaviljoen

Energie, servicekosten, gebruik van het pand; maandelijks terugkerende kosten voor Stichting Amersfoort Fotostad. Wil je ook een steentje bijdragen aan 033Fotostad@Rietveldpaviljoen? Hier zijn we erg blij mee! Zo zorgen we er samen voor dat we ook komend jaar weer exposities en andere evenementen kunnen organiseren. Bijdragen zijn van harte welkom op rekeningnummer NL88 ABNA 0847449467 van Stichting Amersfoort Fotostad o.v.v. ‘ondersteuning Rietveldpaviljoen’.

En in 2020?

Op 9 januari om 16.00 uur heffen we het glas op een mooi nieuw jaar in het Rietveldpaviljoen én vertellen we over de plannen voor 2020. Kun je er niet bij zijn? Houd de nieuwsbrief in de gaten voor het allerlaatste nieuws.

Kijk voor meer informatie over het programma op 033fotostad.com.
 

Openingstijden en entree

Rietveldpaviljoen • Zonnehof 8 • Amersfoort
Donderdag 12.00 uur – 21.00 uur
Vrijdag, zaterdag en zondag: 12.00 uur – 17.00 uur
Entree: € 3,50

033Fotostad Nieuwsbrief

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen, maar wil je zelf op de hoogte blijven? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden 033Fotostad nieuwsbrief

Volg 033Fotostad

Wil je op de hoogte blijven van 033Fotostad? Volg ons dan op:
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Copyright © 2019 033fotostad, All rights reserved.


Wijzig hier je instellingen of meld je hier af.

Email Marketing Powered by Mailchimp